IN STORE in your country:
BiH   Slovenija   Hrvatska   Srbija   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  B I H Nedelja, 21.10.2018 || 55 zlatnih godina najboljih sorti  |  Oktoberfest na Jägemeister način u Sarajevskom Klubu Jedan  |  dm potvrdio lidersku poziciju na drogerijskom tržištu  |  ”Čovjek koji je napravio revoluciju u kompaniji Red Bull”  |  Bankrotirao nekada najveći trgovački lanac na svijetu  |  BiH veliki uvoznik piva, ali manje smo pivopije od drugih u okruženju  |  AUTO ASISTENCIJA – NAJBOLJI SAPUTNIK  |  U petak počinje 14. Međunarodni Sarajevo Wine Weekend  |  GRAND KAFA DIO “MUST HAVE” ASORTIMANA U BIH  |  Sajam ‘Opens’ u Zenici okupio 283 izlagača poljoprivrednih proizvoda  |  Lidl otvorio prve trgovine u Srbiji  |  Raste interesovanje za proizvodnju krastavaca kornišona  |  Hifa Oil postala ekskluzivni zastupnik renomiranog branda Nursan Trailer  |  Trgovci odabrali top 100 proizvoda  |  Trgovinski rat učiniće svijet siromašnijim i opasnijim  |  Trgovci izabrali top 100 proizvoda u BiH!  |  Hunt for the Perfect Taste pružio bogatstvo okusa  |  Trgovci u BiH biraju top 100 proizvoda  |  Uvoz hrane raste brže od izvoza  |  Stanić Beverages uložio 4 milijuna eura u liniju za punjenje PET boca u Kreševu  |   ||
   

U Sarajevu održana radionica poslastičarstva

22.02.2013
Udruženje kuhara u BiH organiziralo je u Sarajevu trodnevnu radionicu poslastičarstva čiji je voditelj bila vrhunski majstor poslastičarstva, šef poslastičarnice u Sava Hotelima Bled, član Nacionalnog tima Slovenije, certificirani sudija Svjetske kuharske organizacije(WACS) Alma Rekić.

Cilj radionice je bilo prezentiranje i približavanje različitih tehnika rada u poslastičarstvu, kao i svjetskih trendova svim zaljubljenicima u poslastičarstvo koji žele da bolje upoznaju taj čarobni slatki svijet.

Učesnici radionice su imali priliku da se informiraju o propozicijama koje su bitne i zastupljene na različitim regionalnim i svjetskim takmičenjima, a koja se rade po standardima Svjetske kuharske organizacije(WACS).

Pored teoretskog znanja veoma važan je i prektični rad koji je na kroz ovu radionicu prezentiran na najbolji način.

Specijalni gost radionice je bio vrhunski poslastičar iz Belgije Marca Pauquea. Polaznike je upoznao s karakteristikama i čarima čokolade, te im otkrio načine i tehnike upotrebe u čokoladnim slasticama.

Radionici nisu prisustvovali samo slastičari iz cijele BiH, već su nagrađena prisustvom i tri najbolja učenika iz Srednje ugostiteljske škole Sarajevo.

Predjednik Udruženja kuhara BiH Nermin Hodžić je istakao da će nastaviti praksu održavanja radionica iz oblasti kulinarstva koje je prilično zapostavljeno u BiH, saopćeno je iz Udruženja kuhara u BiH.

 
 
 
 
back to top