IN STORE in your country:
BiH   Slovenija   Hrvatska   Srbija   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  B I H Petak, 19.10.2018 || 55 zlatnih godina najboljih sorti  |  Oktoberfest na Jägemeister način u Sarajevskom Klubu Jedan  |  dm potvrdio lidersku poziciju na drogerijskom tržištu  |  ”Čovjek koji je napravio revoluciju u kompaniji Red Bull”  |  Bankrotirao nekada najveći trgovački lanac na svijetu  |  BiH veliki uvoznik piva, ali manje smo pivopije od drugih u okruženju  |  AUTO ASISTENCIJA – NAJBOLJI SAPUTNIK  |  U petak počinje 14. Međunarodni Sarajevo Wine Weekend  |  GRAND KAFA DIO “MUST HAVE” ASORTIMANA U BIH  |  Sajam ‘Opens’ u Zenici okupio 283 izlagača poljoprivrednih proizvoda  |  Lidl otvorio prve trgovine u Srbiji  |  Raste interesovanje za proizvodnju krastavaca kornišona  |  Hifa Oil postala ekskluzivni zastupnik renomiranog branda Nursan Trailer  |  Trgovci odabrali top 100 proizvoda  |  Trgovinski rat učiniće svijet siromašnijim i opasnijim  |  Trgovci izabrali top 100 proizvoda u BiH!  |  Hunt for the Perfect Taste pružio bogatstvo okusa  |  Trgovci u BiH biraju top 100 proizvoda  |  Uvoz hrane raste brže od izvoza  |  Stanić Beverages uložio 4 milijuna eura u liniju za punjenje PET boca u Kreševu  |   ||
   

Revolucionarno otkriće: Stiže li konačno prava zamjena za šećer?

31.08.2015

Mnogo puta dosada znanstvenici su mislili kako su našli zamjenu za šećer, dodatak koji bi bio zdravija zamjena šećeru u hrani i pićima . Bili su u krivu, no čini se kako su sad na temelju velikog otkrića…

Sve do sad, alternative šećeru poput Splende, Sweet 'n Lowa, stevije i sličnih stvari nisu davale rezultata i nisu imale šanse zamijeniti finu stvar kao što je šećer. 


Naravno, neki će vam reći kako obožavaju okus stevije i kako su uspjeli zamijeniti šećer, ali budite sigurni da ti koji to tvrde, vjerojatno lažu. Zamjenu su možda našli jedino, ako su probali proizvod kompanije Doux Matok, koja ima novu alternativu šećeru, možda i slađu od samog šećera.

Ideja Doux Matoka je jednostavna. Oni kombiniraju prirodne šećere poput fruktoze i saharoze, a rezultat toga je proizvod dvaput slađi od običnog šećera, što znači da ga možete koristiti upola manje kako bi postigli željeni okus s manje kalorične vrijednosti. 

Znanstvenici su već napravili testove s čokoladnim i mliječnim proizvodima, i čini se kako su otkrili pravu stvar.

Realno, ovo sve zvuči predobro da bi bilo istino, no, pričekajmo da proizvod uđe u završnu fazu testiranja, jer ako je ovo točno, moći ćemo jesti slatko, manje se debljati, a šećer će nam za nekoliko godina ostati samo još jedna slatka uspomena.


 
 
 
 
back to top