IN STORE in your country:
BiH   Slovenija   Hrvatska   Srbija   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  B I H Srijeda, 26.09.2018 || Rekordan broj učesnika na 7. MS Community BiH konferenciji  |  Održana 7. MS Community BiH konferencija  |  Domaćoj mljekari Inmer dvije Zlatne medalje za kvalitet proizvoda   |  Novi direktor Konzuma u BiH je Nihad Imširović  |  Vrhunska For the Hunters noć za festivalsko finale  |  AWT novi distributer Werner & Mertz proizvoda  |  Filmska akcija u Konzumu  |  Grand kafa sponzor ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala  |  Sensation Bridge donosi festivalske noći neprevaziđene zabave!  |  Kampanja „Ti piješ, mi vozimo“   |   Podravka i 24. Sarajevo Film Festival obećavaju nezaboravna filmska i gastronomska iskustva  |  Sarajevsko After Film ove godine na dvije pozornice i sa 28 izvođača  |  Save the date – 7. MSCommunity BiH konferencija   |  U kampanji „Osvježi svoju kosu uz Ellu“, predstavljen prvi bh. šampon sa češnjakom  |  Održan prvi „Innovation day“ u organizaciji AS Holdinga  |  Promocija nove vizije hercegovačkog Hepoka, kao i novog asortimana proizvoda,  |  Sberbank BH otvorila novu poslovnicu u Sarajevu  |  VINA SLAVONIJE prezentirana u Sarajevu  |  Počele pripreme za regionalno barističko takmičenje u skladu s pravilima Specialty Coffee Associatio  |  Novi proizvod za muškarce WILKINSON SWORD HYDRO CONNECT™ 5  |   ||
   

Precijenjena jela koja nikada ne biste trebali naručiti u restoranu

09.05.2016

Čim dođemo u restoran, znamo kako ćemo jela uglavnom preplatiti, ali gušti su gušti. No, što je neopravdano skupo istražila je ekipa portala Thrillist.com, s čijim se zapažanjima više manje slažemo, a prenosimo onaj dio na koji bi trebali 'pripaziti' i u našim restoranima.

Tartufi

Većina pripravaka od tartufa ima u sebi tartufa jednako onoliko koliko gazirana pića imaju prirodnog iscijeđenog soka. Gotovo svaki kuhar se slaže s ovim, a mnogi su i otkrili kako se obično radi samo o nekim kemijski jakim ekstraktima. Naravno, možete jesti i prave tartufe, koji jesu fini i ukusni, ali ne vrijede ni blizu koliko se za njih traži…


Voda u bočici

O Bože, do prije 20 – 30 godina na ovo nitko nije ni pomišljao, ali zadnjih godina, voda u bočici postala je stalna pojava. Ok, negdje zbilja voda nije za piće, ali većina restorana ima i filtriranu vodu, tako da nemojte bez veze bacati novce na vodu u bočici…


Svaka piletina skuplja od 100 kuna

Dobro, ovo je rijetkost, jer piletina stvarno nikad nije na cijeni kao neko vrhunsko meso. Ipak, razni restorani hvale se svim mogućim načinima pripreme, ali ne dajte da vas zavaraju, jer pileće meso zbilja ne vrijedi previše.


Kamenice

Navodno su odličan afrodizijak, ali njihova cijena definitivno je nabijena. Smatraju se delicijom, ali koliko god ih neki hvalili, jednostavno su ove školjke preskupe.

 

Preskupa vina i šampanjci

Naravno, lijepo je uživati u dobrom vinu, ali kad ste vani, dati nekoliko stotina ili čak tisuća kuna za bocu je ludost. Dobra vina u dućanu možete naći već za 40 – ak kuna, tako da se nije potrebno razbacivati napumpanim ciframa kad jedete vani.



Jastog

I škampi su izuzetno skupi, a tek jastog? U našim restoranima cijena se nerijetko za kilogram ovog raka kreće i oko 1000 kuna. Istina je, ukusan je, meso mu je bogovsko, ali svejedno ne opravdava svoju tržišnu cijenu…


 
 
 
 
back to top