IN STORE in your country:
BiH   Slovenija   Hrvatska   Srbija   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  B I H Utorak, 25.09.2018 || Rekordan broj učesnika na 7. MS Community BiH konferenciji  |  Održana 7. MS Community BiH konferencija  |  Domaćoj mljekari Inmer dvije Zlatne medalje za kvalitet proizvoda   |  Novi direktor Konzuma u BiH je Nihad Imširović  |  Vrhunska For the Hunters noć za festivalsko finale  |  AWT novi distributer Werner & Mertz proizvoda  |  Filmska akcija u Konzumu  |  Grand kafa sponzor ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala  |  Sensation Bridge donosi festivalske noći neprevaziđene zabave!  |  Kampanja „Ti piješ, mi vozimo“   |   Podravka i 24. Sarajevo Film Festival obećavaju nezaboravna filmska i gastronomska iskustva  |  Sarajevsko After Film ove godine na dvije pozornice i sa 28 izvođača  |  Save the date – 7. MSCommunity BiH konferencija   |  U kampanji „Osvježi svoju kosu uz Ellu“, predstavljen prvi bh. šampon sa češnjakom  |  Održan prvi „Innovation day“ u organizaciji AS Holdinga  |  Promocija nove vizije hercegovačkog Hepoka, kao i novog asortimana proizvoda,  |  Sberbank BH otvorila novu poslovnicu u Sarajevu  |  VINA SLAVONIJE prezentirana u Sarajevu  |  Počele pripreme za regionalno barističko takmičenje u skladu s pravilima Specialty Coffee Associatio  |  Novi proizvod za muškarce WILKINSON SWORD HYDRO CONNECT™ 5  |   ||
   

Krofne sendviči su nova opsesija hranom

12.05.2015

Proizvođači krofni sada traže nove trendove. Našli su ih ni manje ni više nego u sendvič krofanama. To je krofna koja je umjesto džema, eurokrema ili bilo kojeg slatkog fila punjena slanim filom i to je posljednji proizvod eksperta za krofne Kane’s Handcrafted (Kaneine rukotvorine). Kane firma nije stranac na tržištu, firma je u vlasništvu porodice koja se nalazi nedaleko od Bostona. Oni su još osamdesetih godina eksperimentisali sa slanim krofnama, stoga ne čudi ova inovacija.

Kane ručno rade poslastice sa domačim sastojcima. Otvorivši novu prodavnicu u Bostonu ovoh proljeća, predsjednik i suvlasnik Paul Delios okrenuo se prema slanim proizvodima i došao na ideju sa sendvić krofnama (eng. Dowich). Uzima tijesto od svojih standardnih krofni koje je ispekla njegova sestra Maria i puni ih govedinom, jastogom itd.

Delios kaže da ljudi koriste i drugi slatki hljeb za sendviće pa zašto ne bi i krofne. Delios se pridružio firmi kada su se njegovi roditelji penzionisali, a prije toga je bio glavni šef kuhinje u  restoranu Paolo’s Trattoria and Meze Estiatorio. Sa takvim karijerom i njegovi sendvići su zasigurno dobri.


 
 
 
 
back to top