IN STORE in your country:
BiH   Slovenija   Hrvatska   Srbija   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  B I H Nedelja, 21.10.2018 || 55 zlatnih godina najboljih sorti  |  Oktoberfest na Jägemeister način u Sarajevskom Klubu Jedan  |  dm potvrdio lidersku poziciju na drogerijskom tržištu  |  ”Čovjek koji je napravio revoluciju u kompaniji Red Bull”  |  Bankrotirao nekada najveći trgovački lanac na svijetu  |  BiH veliki uvoznik piva, ali manje smo pivopije od drugih u okruženju  |  AUTO ASISTENCIJA – NAJBOLJI SAPUTNIK  |  U petak počinje 14. Međunarodni Sarajevo Wine Weekend  |  GRAND KAFA DIO “MUST HAVE” ASORTIMANA U BIH  |  Sajam ‘Opens’ u Zenici okupio 283 izlagača poljoprivrednih proizvoda  |  Lidl otvorio prve trgovine u Srbiji  |  Raste interesovanje za proizvodnju krastavaca kornišona  |  Hifa Oil postala ekskluzivni zastupnik renomiranog branda Nursan Trailer  |  Trgovci odabrali top 100 proizvoda  |  Trgovinski rat učiniće svijet siromašnijim i opasnijim  |  Trgovci izabrali top 100 proizvoda u BiH!  |  Hunt for the Perfect Taste pružio bogatstvo okusa  |  Trgovci u BiH biraju top 100 proizvoda  |  Uvoz hrane raste brže od izvoza  |  Stanić Beverages uložio 4 milijuna eura u liniju za punjenje PET boca u Kreševu  |   ||
   

Koristite vaniliju u kolačima? Onda ovo želite znati...

08.04.2016

Mahuna, odnosno plod orhideje penjačice, koja može narasti i do 5 metara visine, potječe iz Meksika, a raste i u Gvatemali, Kostariki i Jamajki.

Jedan je od najskupljih začina, čemu je razlog i dugotrajan proces proizvodnje – polagana fermentacija tijekom koje dobiva karakterističnu tamnu boju i aromu.

Mahuna vanilije kupuje se u staklenim epruvetama s čepom. Za pripremu slatkihumaka, pudinga i sladoleda, stavite mahunu u pola litre mlijeka, zakipite ga i u njemu držite oko sat vremena.

Operite mahunu, osušite je i spremite u zatvorenu posudu. 

Tako je možete koristiti nekoliko puta. Aromatizirani vanilin šećer dobit ćete ako mahunu vanilije stavite u pola kilograma šećera i ostavite da u njemu odstoji 2-3 tjedna.

Šećer možete nadopunjavati. Mahuna u njemu može stajati do godinu dana.


 
 
 
 
back to top