IN STORE in your country:
BiH   Slovenija   Hrvatska   Srbija   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  B I H Srijeda, 17.10.2018 || Bankrotirao nekada najveći trgovački lanac na svijetu  |  BiH veliki uvoznik piva, ali manje smo pivopije od drugih u okruženju  |  AUTO ASISTENCIJA – NAJBOLJI SAPUTNIK  |  U petak počinje 14. Međunarodni Sarajevo Wine Weekend  |  GRAND KAFA DIO “MUST HAVE” ASORTIMANA U BIH  |  Sajam ‘Opens’ u Zenici okupio 283 izlagača poljoprivrednih proizvoda  |  Lidl otvorio prve trgovine u Srbiji  |  Raste interesovanje za proizvodnju krastavaca kornišona  |  Hifa Oil postala ekskluzivni zastupnik renomiranog branda Nursan Trailer  |  Trgovci odabrali top 100 proizvoda  |  Trgovinski rat učiniće svijet siromašnijim i opasnijim  |  Trgovci izabrali top 100 proizvoda u BiH!  |  Hunt for the Perfect Taste pružio bogatstvo okusa  |  Trgovci u BiH biraju top 100 proizvoda  |  Uvoz hrane raste brže od izvoza  |  Stanić Beverages uložio 4 milijuna eura u liniju za punjenje PET boca u Kreševu  |  U Stocu svečano otvoren 11. po redu sajam Hercegovački plodovi Mediterana  |  Cedevita dobila koncesiju na vodu  |  “Jeste li spremni za marketing (R)evoluciju”  |  Atlantic Grupa uzor u upravljanju ljudskim potencijalom  |   ||
   

Ako jedete pečeni krompir četiri puta tjedno, ovo će vam se dogoditi

01.06.2016

Volimo ga na svakakve načine, ali stručnjaci upozoravaju da moramo biti posebno oprezni s pečenim ako ga jedemo često.

A to znači četiri ili više puta tjedno jer tada postoji veći rizik od visokog krvnog tlaka, poručuju. 

Čips sadrži mnogo više masti zbog procesa prženja te povećava rizik i za druge zdravstvene probleme, a stručnjaci s Harvarda poručuju da česta konzumacija krumpira, gotovo svakodnevna, bez obzira na koji ga način pripremili, predstavlja opasnost od povišenog krvnog tlaka. Smatraju da je glavni krivac za to škrob iz krumpira. 

Krumpir ima visoki glikemijski indeks, ugljikohidrati se brzo u tijelu pretvaraju u šećere, a to može prouzročiti i probleme s povišenom razinom šećera u krvi, tvrde istraživači.

Istraživanje provedeno na Harvardu obuhvatilo je 187 tisuća muškaraca i žena, a trajalo je 20 godina. Rezultati, objavljeni u British Medical Journalu, pokazali su da će žene biti pod većim rizikom ako često jedu krumpire, nego muškarci. 

Ako se jedan obrok krumpira zamijeni s nekim drugim povrćem koje ne sadrži škrob, rizik od povećanog krvnog tlaka past će za 7 posto. 


 
 
 
 
back to top